مشاوره با گیاه پزشک قبل و بعد از کاشت گیاهان باعث حصول نتایج زیر میگردد:
مشاوره جهت بهترین تاریخ کاشت گیاهان
دوری کردن از شرایطی که مناسب گسترش آفات و بیماریها باشد مانند انتخاب مناسبترین تاریخ کاشت (کشت درزمانی انجام میشود که عوامل بیماریزا و آفات در آن زمان غیرفعال بوده یا فعالیت خیلی کمی داشته باشند).
شرایط مناسب آماده سازی محیط کشت
نحوهی صحیح آمادهسازی زمین و محیط کشت (دوری کردن از شرایطی که مناسب گسترش آفات و بیماریهاست مانند رطوبت بالای محیط کشت، خشکی بیشازحد، آبیاری نادرست، زهکشی نامناسب، سنگینی خاک).
کاشت ارقام سازگار با محیط
کشت ارقام سازگار و ارقامی که آستانه تحمل بالایی نسبت به آفات و بیماریها دارند.
تجویز سموم کشاورزی توسط گیاه پزشک
استفاده از سموم مناسب جهت از بین بردن آفات و بیماریهای گیاهی و رعایت تناوب مصرف سموم، درنتیجه جلوگیری از ایجاد مقاومت آفات و بیماریهای گیاهی به سموم.
مشاوره انتخاب سم
جلوگیری از سمپاشی در زمانهای نامناسب که باعث ایجاد گیاهسوزی و اختلال در فتوسنتز شده و درنتیجه ضعف گیاه و حساسیت گیاه به آفات و بیماریها را به دنبال دارد.
مشاوره برنامه غذایی و توصیه کودی گیاهان - استفاده از برنامههای غذایی مناسب گیاه و درنتیجه جلوگیری از ضعیف شدن و حساسیت گیاه به آفات و بیماریها
- استفاده از کودها و سموم محافظتی قبل از وقوع بیماریها مانند ترکیبات مسی که مقاومت گیاهان در برابر حملهی آفات و بیماریها را بالا می برد.
- حذف میزبانهای ثانویه و مکانهای زمستان گذرانی آفات و بیماریهای گیاهی مانند حذف بهموقع علفهای هرز.
- رعایت تناوب و بهداشت کاشت
- استفاده از دشمنان طبیعی جهت مبارزه با آفات و بیماریها درنتیجه کاهش خسارت به محیطزیست
استفاده تلفیقی از روشهای مبارزه زراعی شیمیایی بیولوژیکی و غیره.
استفاده از مثلث کنترل بیماریزایی در کنترل بیماریها و آفات:
کنترل آبوهوا و محیط نامناسب بیماری (درنتیجه مدیریت صحیح خاک، آب و گیاه از به وجود آمدن محیط مناسب برای عوامل بیماریزا جلوگیری میکند و باعث کنترل آن میشود).
میزبان حساس و ضعیف (درنتیجه تغذیهی مناسب، محافظت از گیاه و ایجاد مقاومت در گیاه، باعث جلوگیری از گسترش و کنترل بیماریها و آفات میشود).
عامل بیماریزا (حذف بهموقع عامل بیماریزا، کاهش عامل بیماریزا و قرنطینه نیز از شیوع بیماری جلوگیری میکند).