Clicky

نورپردازی و کاربردهای آن در طراحی

انسان ها از گذشته دور برای برطرف کردن ابهام تاریکی و درک واضح محیط اطراف خود نیازمند نور و روشنایی بوده اند.
نورپردازی موضوعی فراتر از نصب چند لامپ در یک نقطه ای از فضا است. با نورپردازی درست و کارآمد علاوه بر ایجاد روشنایی می توان جلوه ای بسیار متفاوت و یک هویت تازه به فضای مورد نظر داد.
در ادامه نمونه هایی از اجرای تخصصی نورپردازی باغ و نورپردازی در محوطه فضاهای سبز را برای شما آماده کرده ایم.

نورپردازی فضای سبز

یکی از فاکتورهایی که به ظاهر شاید بی اهمیت به نظر برسد، اما در واقع اثرگذاری زیادی در نتیجه طراحی و اجرای فضای سبز دارد، نورپردازی فضای سبز است. در صورتی که این نورپردازی به شکلی درست و اصولی صورت نپذیرد، نتیجه کار نمایش عالی خود را نخواهد داشت و نمی توان انتظار داشت که زیبایی 100 درصدی آن به چشم بیاید. به علاوه عدم نورپردازی کافی و لازم در محوطه های باغ و …، باعث می شود که راندمان کاربری آن ها نیز کاهش پیدا کند.

اصول نورپردازی فضای سبز چگونه است؟

برای نورپردازی فضای سبز، باید از پیش یک نقشه طراحی کرده باشید. این نقشه شامل طرح کلی فضای سبز در اختیار شما خواهد بود. به این شکل می توانید مسیر پیاده روی را در هر جایی از مساحت مورد نظر که باشد، مشخص کرده و حتما بخشی از نورپردازی متمرکز و پیوسته را به این مسیر پیاده روی اختصاص دهید. به این ترتیب، یکی از نخستین اصولی که در نورپردازی فضای سبز باید به آن تکیه داشت، پخش نور در مسیر رفت و آمد است. به این شکل ریسکی بابت زمین خوردن یا سقوط حین تردد در باغ وجود نداشته و اطمینان خاطر خواهیم داشت که برای رفت و آمد در زمان تاریکی، امنیت لازم برقرار است.
همین طور در صورتی که در فضای سبز شما، نیمکت یا هر جای دیگری برای نشستن تعبیه شده و در نظر گرفته شده است، باید حتما نورپردازی متمرکزی در این مکان ها نیز وجود داشته باشد. این باعث می شود برای نشستن در مکان های در نظر گرفته شده، نور کافی وجود داشته باشد. البته در نظر داشته باشید که لزوما نباید نور قرار گرفته در محل نیمکت ها، آن قدرها زیاد باشد. همین اندازه که محل مورد نظر از تاریکی مطلق خارج شود، کفایت خواهد کرد.



نورپردازی زینتی در فضای سبز

در بخش کلی فضای سبز و محوطه سازی باغ، نورپردازی برای درختان بلند و همین طور نورپردازی پراکنده در بخش های گل کاری شده به وسیله چراغ های ال ای دی که در کف زمین قرار می گیرند، کارایی عالی خواهد داشت. با ایجاد نورپردازی متمرکز در موقعیت هایی که رفت و آمد وجود داشته یا برای نشستن تعبیه شده اند، به بخش دوم نورپردازی می رسیم که به عنوان نورپردازی زینتی از آن یاد می شود.
این نورپردازی زینتی با در نظر گرفتن شرایط فضای سبز و نوع کاربری آن متفاوت خواهد بود. این امکان وجود دارد که شما بخواهید بخشی از فضای سبز را در تاریکی هوا، مرموز نگاه داشته و بخش هایی را کاملا واضح و برجسته نمایید. به این شکل باید نورپردازی در بخش های اولیه را بسیار محدود نگاه داشته و بخش های دیگر را کاملا پرنور و روشن سازید.
در نوعی دیگر از نورپردازی یکسان و پراکنده در بخش های مختلف فضای سبز استفاده شده و کل فضا به شکلی نمایان می گردد. این مورد بیشتر در فضای سبز تالارها و باغ های برگزاری مجالس، کاربرد دارد که می خواهیم تمام فضای باغ، مورد استفاده کاربری قرار بگیرد.
به طور کلی توصیه می شود که نورپردازی فضای سبز را حتما به دست تیم ها و افراد حرفه ای سپرده و به هیچ وجه به این موضوع، نگاهی ساده نداشته باشید. نورپردازی تکمیل کننده اجرای فضای سبز بوده و امضای نهایی کار محسوب می شود.

انواع نورپردازی درفضای سبز

نورپردازی آلاچیق و سایبان
نور پردازی در این بخش باید حس آرامش و راحتی را القا کند. نور ملایم و نرم برای این مکان کافی است. در این نوع نورپردازی می توان نور را در لابه لای پوشش گیاهی در محوطه سازی و یا در بین دیوارها، سقف آلاچیق و سایبان ها قرار داد.

نورپردازی سطح آب
نورپردازی سطح آب نباید به صورت مستقیم باشد. چرا که بازتاب نورهمانند سطح شیشه و آینه می باشد که اصلا جالب نخواهد بود. نورپردازی این بخش را می توان در زیر سطح آن یا لابه لای درختان و گیاهان قرار داد. همچنین می توان چراغ ها را روی سطح آب یا اگر فواره ای باشد روی آن قرار داد.

نورپردازی فضای سبز و داخل گل و گیاهان
نورپردازی این بخش باید به صورت توده ای باشد. تا برقراری ویژگی های بصری و عمومی زیبا باشد. جلوه ی گل و گیاهان در روشنایی نور بسیار زیبا خواهد بود به گونه ای که برخی از گیاهان در روشنایی روز اصلا زیبا نیستند ولی در شب با نورپردازی جلوه ی خاصی خواهند داشت.
نورپردازی سطح زمین و زیر درختان
مهم ترین روش نورپردازی فضای سبز ، نورپردازی سطح زمین و زیر درختان می باشد. چرا که درختان مهم ترین عنصر در فضای سبز هستند. و نوردادن به زیر درختان می تواند مناظر زیبایی را ایجاد کند. با کمک نورهای رنگی می توان شکل محیط را به طور کلی تغییر داد. نورپردازی در پیاده روها بسیار زیبا خواهد بود. برای این منظور می توان چراغ های پایه کوتاهی را در پیاده روها نصب کرد.

سخن پایانی

نورپردازی فضای سبز یک کار حرفه ای و تخصصی است و باید توسط گروهی که در این زمینه دانش و تجربه کاری دارند، اجرا شود. برای پیدا کردن بهترین گروه می توانید از ما کمک بگیرید.
سایبان سبز آریا گروه های تخصصی را که در این زمینه نمونه کارهای زیبایی دارند را به شما معرفی خواهد کرد و شما با خیال آسوده می توانید نورپردازی را اجرا و پیاده سازی کنید.

ثبت

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.